back

Медики працюватимуть за будь-яких форс-мажорних обставин

25-12-2014 | 14:18

Безперечно, відключення споживачів електроенергії від живлення негативно позначилося на всіх сферах життєдіяльності області та на деяких поліклінічних закладах обласного центр, районних лікарнях, адже у цей час не працювало медичне обладнання, для якого не передбачено автономного живлення. Начальник Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш заспокоює , що «віялові» та аварійні відключення ніяк не позначаться на роботі ургентної служби.

«На Чернігівщині працює 35 закладів, які надають екстрену медичну допомогу – реанімація, хірургія, родопомічна служба і всі вони забезпечені автономними джерелами живлення. 7 закладів районного підпорядкування таких джерел не мають, але вони підключені по першій категорії, у них є АВР, в деяких акумуляторні батареї. Сподіваємося, що місцева влада оперативно вирішить ці проблеми тамтешніх медиків.

Для нас і для населення пріоритет – хірургічна служба, яка не може залишитися без електрики, а також Чернігівський пологовий будинок, який має свій дизель-генератор. Обласна дитяча лікарня також забезпечена дизель-генератором, до речі, він самий потужний. Крім того кожен кювез у відділенні для виходжування недоношених немовлят укомплектований акумулятором, який навіть при довготривалому аварійному відключенні здатен підтримувати необхідну температуру. В обласній лікарні до автономного живлення окремо підключений хірургічний корпус, окремо – реанімація. Отже, ургентна служба працюватиме за будь-яких форс-мажорних обставин», – наголосив Петро Гармаш.


Прес-служба
Управління охорони здоров'я
облдержадміністрації