back

Глава держави провів засідання Національної ради реформ

25-12-2014 | 07:52

Під головуванням Президента України, за участі Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБОУ та членів Уряду відбулося засідання Національної ради реформ щодо першочергових кроків реалізації реформ в країні, затвердженню Стратегії-2020.

На переконання Глави держави, реалізація цього документа, спільно з коаліційною угодою, програмою дій Уряду, Національним планом імплементації Угоди про асоціацію з ЄС є "дороговказом для країни на найближчий рік".

На початку засідання Петро Порошенко висловив переконання, що зараз саме час втілювати реформи, адже на них налаштовані абсолютно всі - Президент, Уряд, Парламент, громадськість. "Сьогодні - унікальний час, коли реформи об'єднують усі верстви експертного середовища і, я впевнений в тому, що ми маємо цю позитивну енергію обов'язково використати", - підкреслив Глава держави.

Він висловив переконання, що спільна командна робота, чіткий розподіл відповідальності і повноважень, дієвий координаційний механізм забезпечать ефективність реформ.

Щодо функцій Національної ради реформ, Президент зазначив, що вона є оптимальним майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття спільних узгоджених рішень для розгляду проблемних питань, які гальмують процеси реалізації, а також визначення необхідних узгоджених кроків.

Нацрада реформ розглянула, як першочергові, питання судової реформи, антикорупційної реформи, дерегуляції, реформи державної служби і заслухала перший звіт з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Глава держави наголосив на важливості якнайшвидшого впровадження судової реформи, яка потребує не лише невідкладних змін до чинного законодавства, а й Конституційних змін. Він зазначив, що виступає з ініціативою створення Конституційної комісії, в рамках якої буде запропонована співпраця правникам та громадським організаціям щодо внесення змін. Петро Порошенко також наголосив на важливості широкого громадського обговорення змін до Основного Закону України.

"Без забезпечення законності, без чесної адміністрації, без міцних банків, без надійно захищеної приватної власності не може бути свободи, не може бути ринкової економіки" - наголосив Глава держави.

Говорячи про старт антикорупційних законів, Президент зауважив, що «боротися треба не лише з корупцією, а й з причинами. Тому нам потрібно проводити антикорупційну боротьбу, в тому числі, й в напрямку дерегуляції». Президент висловив сподівання, що Міністерство економіки візьме лідерські позиції в питаннях дерегуляції і вже найближчим часом буде продемонстровано рішучі кроки як у скороченні державного апарату, так і у напрямку дерегуляції.


Прес-служба Президента України