back

Президент взяв участь у воєнно-економічних навчаннях "Концентрація – 2014"

24-12-2014 | 07:52

Президент Петро Порошенко взяв участь у воєнно-економічних навчаннях "Концентрація – 2014", які розпочалися у Центрі оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

Звертаючись до присутніх перед початком навчань, Петро Порошенко зазначив, що воєнно-політична і воєнно-стратегічна ситуація довкола України залишається напруженою.

Він підкреслив, що події на Донбасі потребують адекватного реагування та низки заходів, спрямованих на вирішення завдань щодо захисту та відновлення суверенітету, територіальної цілісності України. Президент повідомив, що доручив залучити до цієї роботи органи державної влади усіх рівнів та механізми державного управління.

"Кожен в умовах розв’язання активних наступальних дій проти нашої держави повинен знати своє місце, свої функції, своє завдання, не демонструвати розгубленість, а мати чіткий план дій. Це стосується як керівників органів державної влади, так і керівників обласних державних адміністрацій", - наголосив Петро Порошенко.

Президент звернув увагу на те, що в попередні роки в Україні не приділялося належної уваги оборонному сектору, що призвело до критичного зниження рівня обороноздатності нашої держави.

"Не в останню чергу це й стало причиною порушення територіальної цілісності держави. Бо якби ми тоді мали такий рівень Збройних Сил, такий рівень підготовки, такий рівень відновлення боєздатності, безумовно, ситуація розвивалася б по-іншому", — переконаний Глава держави.

Він підкреслив, що нині ситуація докорінно змінилася — на оборону держави спрямовані максимальні ресурсні можливості. Зокрема, на останньому засіданні РНБО було ухвалено рішення щодо спрямування 5% ВВП на цілі безпеки і оборони.

Воєнно-економічні навчання "Концентрація -2014" покликані виробити чіткий алгоритм злагоджених дій суб’єктів державного управління в організації та веденні оборони України, визначити чіткий зміст, обсяги, виконавців, порядок та строки здійснення заходів щодо переведення національної економіки, органів державної влади, фінансових структур, підприємств оборонно-промислового комплексу і всієї системи забезпечення життєдіяльності населення на функціонування в умовах особливого періоду.

До участі в навчаннях залучені члени Ради Національної безпеки і оборони, керівники центральних органів виконавчої влади, силових структур, голови обласних державних адміністрацій та обласні військові комісари. Навчання "Концентрація – 2014" триватимуть два дні.


Прес-служба Президента України