back

В обласній дитячій лікарні відкрито 10 додаткових ліжок для виходжування недоношених новонароджених

23-12-2014 | 16:20

Чернігівська область – єдина в Україні, де відсутній перинатальний центр та відділення виходжування недоношених немовлят.

Зняти цю проблему було вирішено за рахунок концентрації більшої частини патологічних пологів у пологовому будинку Чернігівської міської ради, а також розширення відділення патології новонароджених за рахунок ліжок виходжування недоношених дітей в обласній дитячій лікарні.

Це дасть змогу розвантажити пологові стаціонари, відділення інтенсивної терапії, але в першу чергу – покращити якість надання медичної допомоги новонародженим.

23 грудня обласну дитячу лікарню відвідали в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв та депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Валерій Зуб.

У відділенні для дітей раннього віку керівники області ознайомилися з матеріально-технічною базою та умовами роботи відділення патології новонароджених.

Спілкуючись з представниками засобів масової інформації, Сергій Журман назвав знаковим те, що додаткові ліжка з’явилися саме у Чернігові, оскільки у Чернігівському пологовому будинку народжується близько 45% всіх дітей області.

Найдорожче, що у нас є – це наші діти. За статистикою з початку року рівень смертності немовлят в області становить 7-8 дітей на 1 тисячу народжених, 72% випадків – це смертність у віці до 28 діб. Тому виходжування дітей, які з’явилися на світ трохи передчасно, дуже важливе, адже ми маємо боротися за кожне життя.

Завдання влади і лікарів зробити все можливе, щоб дитина вижила і мала можливість жити надалі повноцінним життям, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації.

Він також наголосив, що створення перинатального центру дещо відтерміноване у часі у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні, але з порядку денного воно не знімається.

Попри всі складнощі влада поставила перед собою амбітну мету – розширити існуюче відділення саме у 2014 році. Що і вдалося завдяки злагодженій роботі обласної державної адміністрації, медичного персоналу обласної дитячої лікарні та працівників, які робили ремонтні роботи у цьому закладі.

Маю надію, що наші спільні старання допоможуть зберегти життя новонародженим жителям нашої області, - зауважив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації