back

Заступники голови облдержадміністрації Наталія Білоус і Олександр Шанойло взяли участь у селекторній нараді з питань цінової ситуації

15-02-2011 | 17:31

15 лютого заступники голови облдержадміністрації Наталія Білоус і Олександр Шанойло взяли участь у селекторній нараді з питань цінової ситуації на основних продовольчих ринках, заходів щодо її стабілізації та стану підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, яку провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий. Він проаналізував цінову ситуацію в країні та акцентував увагу на виконанні заходів Уряду щодо її стабілізації.

У рамках наради було заслухано звіти керівників областей щодо проведення заходів по стабілізації цінової ситуації. Про цінову ситуацію на Чернігівщині доповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він зазначив, що облдержадміністрацією використовуються всі можливі важелі впливу для недопущення неконтрольованого зростання цін. Головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком дано доручення про організацію в містах та районах області регулярних ярмаркових заходів з продажу сільськогосподарської продукції та харчових продуктів за цінами виробника. Розроблено відповідний графік участі товаровиробників області в ярмарках міста Києва. Укладені та діють Меморандуми узгоджених дій між облдержадміністрацією, виробниками продовольчих товарів, суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі, зокрема, з основними виробниками хліба і хлібобулочних виробів.

Чернігівська область в основному є самодостатньою в питаннях забезпечення продуктами харчування. Сільгоспвиробники виробляють достатню кількість продукції для забезпечення потреб внутрішнього ринку. В області достатні ресурси зерна для виробництва борошна. Залишок цукру на складах цукрових заводів складає 6619 тонн. Станом на 01.02.2011р. на молокозаводах області на залишку знаходиться 403 тонни масла вершкового, що достатньо для забезпечення потреб населення. Проблеми із забезпеченням населення макаронними виробами на даний час відсутній, а рівень цін практично найнижчий по Україні.

Підсумовуючи інформацію з областей, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий констатував, що в різних регіонах проблеми цінової ситуації носять однаковий характер. Характеризуючи підготовку до весняно-польових робіт, він зазначив, що в цілому по Україні вона задовільна.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації