back

До Дня Соборності України

21-01-2011 | 17:36

Дорогі земляки !

Сердечно вітаємо вас із Днем Соборності України.

День 22 січня 1919 року ввійшов до календаря визначних дат вітчизняної історії як велике державне свято — День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі в Києві відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдних зборах було врочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

2011 рік для нашої держави є видатним. Адже ми відзначатимемо двадцяту річницю незалежності України та п’ятнадцяту річницю прийняття Конституції. Президент України Віктор Янукович наголошує, що ці дві ювілейні дати покладають особливу відповідальність на всіх, хто продовжує справу, розпочату нашими попередниками, — справу побудови незалежної України як європейської держави.

Хай розум, воля і любов до Вітчизни згуртовують нас для здійснення високої мети — процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя нашого народу.

З нагоди свята зичимо жителям Чернігівщини міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри в гідне майбутнє рідного краю та України!

Одна Україна — єдиний народ! У єдності — сила народу!

З Днем Соборності України!

Голова Чернігівської обласної
державної адміністрації
Володимир Хоменко

Голова обласної ради Анатолій Мельник