back

Підприємства та установи області мають чітко дотримуватися режиму економії природного газу

22-12-2014 | 12:50

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив сьогодні, 22 грудня під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Він назвав неприпустимими випадки перевищення доведених до області лімітів споживання газу при тому, що погодні умови дозволяють економити.

Через дефіцит енергетичного ресурсу в енергетиці України склалась важка ситуація. Проте важливість цього питання розуміють далеко не усі. Деякі установи – особливо по районах – опалюються так, що дихати нема чим. І це при тому, що на вулиці плюсова температура. А що буде, коли почнуться морози? Я наголошую – успішне проходження опалювального сезону можливо лише при зниженні використання природного газу всіма категоріями споживачів, - підкреслив Сергій Журман.

Він також доручив керівникам департаментів та управлінь вивчити ситуацію та провести відповідну роз’яснювальну роботу у підпорядкованих їм закладах.

Ми повинні достойно пережити цю зиму. Разом з економією газу маємо активізувати роботу у напрямку збільшення кількості котелень, які необхідно перевести на альтернативні види палива, а також здійснювати заходи з енергозбереження - наголосив в.о. голови облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації