back

Україна може сприяти розвитку відносин Білорусі у рамках Східного партнерства - Глава держави

22-12-2014 | 09:46

Україна може сприяти розвитку відносин Білорусі з країнами ЄС у рамках Східного партнерства, заявив Президент Петро Порошенко. "Ми зацікавлені у підтримці Білорусі, якщо вона вважатиме це можливим, у розвитку відносин в рамках Східного партнерства", - сказав Глава держави під час переговорів делегацій двох країн у розширеному складі.

Як наголосив Президент Порошенко, йдеться про механізми взаємовигідного використання технологій, законодавства, фінансових ресурсів на різних рівнях партнерства. "Починаючи від інтегрованого управління, завершуючи енергоефективністю. Ми зі свого боку досягли достатніх успіхів у цій сфері", - сказав Петро Порошенко.

Делегації двох країн обговорили низку питань співробітництва України та Білорусі, зокрема щодо співпраці у паливно-енергетичній сфері та сфері безпеки, міжрегіонального співробітництва, у галузі машинобудування.

"Сьогодні ми не допускаємо падіння товарообігу з Білоруссю і навіть забезпечили його зростання. Хочу зі свого боку задекларувати, що Україна щиро зацікавлена у тому, щоб торгові, економічні, політичні, безпекові відносини розвивалися з максимальною інтенсивністю", - підкреслив Президент Порошенко.

Зі свого боку Олександр Лукашенко наголосив, що Білорусь буде надійним чесним партнером України як у політичних, так і в економічних питаннях. "Ми абсолютно прозорі. Ви на нас цілком можете розраховувати", - сказав він.

Під час перемовин сторони досягли також домовленості щодо інформаційної співпраці. Йдеться про мовлення одного з українських телеканалів на території Білорусі задля об'єктивного висвітлення подій в Україні.


Прес-служба Президента України