back

Чернігівщина пам’ятає загиблих Героїв

20-12-2014 | 20:13

У рамках благодійної акції «Родинне коло Чернігівщини», ініційованої до Дня Святого Миколая обласною державною адміністрацією, Єдиним вологнтерським центром та Асоціацією фахівців з подолання наслідків психотравматичних ситуацій в Україні, 20 грудня на Красній площі обласного центру відбулось вшанування пам’яті військовослужбовців Чернігівщини, які загинули в зоні АТО та під час Революції гідності.

В. о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, народні депутати України, військові, представники духовенства, сім’ї загиблих та мешканці міста поклали квіти до меморіальних стендів та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Заупокійну літію за загиблими відправив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Із запалених лампадок учасники заходу виклали слово «ПАМ’ЯТАЄМО» та запустили в небо ліхтарики з побажаннями щастя, здоров’я, добробуту кожній родині, процвітання і такого бажаного миру рідній землі. Кожен ліхтарик символізував собою пам’ять про одного з Героїв і надію на те, що на меморіальних дошках більше не з’явиться нових імен.

У рамках акції «Родинне коло Чернігівщини» в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка відбулась благодійна концертна програма «Наш шлях до світла…». У ній взяли участь кращі мистецькі та аматорські колективи міста та області, а виручені від реалізації квитків кошти спрямують на підтримку родин загиблих Героїв.

Звертаючись до присутніх у залі, Сергій Журман, зазначив, що сотні чернігівців проходять службу у добровольчих батальйонах. Чернігівці пишаються своїми земляками, які проявляють мужність і героїзм у складі Першої окремої танкової бригади, 169-го навчального центру, 13 та 41 батальйонів територіальної оборони (а віднедавна – мотопіхотних батальйонів), батальйонів Національної гвардії та Міністерства внутрішніх справ, Прикордонного загону, навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, спеціального авіаційного загону та у складі інших військових частин і правоохоронних органів.

— Я дуже хотів би виріти в те, що в цьому році ми поставимо крапку у цій братовбивчій війні. Обласна державна адміністрація буде робити все для того, щоб підтримати родини, які понесли незворотні втрати, а також підтримувати сім’ї військовослужбовців, які захищають наші територіальні кордони, — сказав в. о. голови ОДА.

Він висловив подяку волонтерам та волонтерським організаціям Чернігівщини за допомогу армії в скрутний для країни час.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагороджено:

орденом «За мужність» III ступеню молодший сержант Моісеєнко Володимир Миколайович; старший сержант Нагорний Сергій Михайлович; сержант Музика Роман Петрович; старший сержант Бурлак Микола Михайлович; сержант Дейнега Сергій Валентинович; рядовий Сокирко Анатолій Михайлович; рядовий Ковтун Станіслав Григорович;

орденом Богдана Хмельницького III ступеню капітан Тітарчук Володимир Іванович;

орденом Богдана Хмельницького старшина Грановський Андрій Олександрович.

Державні нагороди рідним та близьким загиблих Героїв вручив Сергій Журман.

У другий день програми акції «Родинне коло Чернігівщини» дітей загиблих Героїв чекає святкове дійство від Святого Миколая, а дорослих — екскурсія Черніговом.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації