back

Станіслав Прокопенко взяв участь у засіданні колегії Коропської райдержадміністрації

27-01-2011 | 18:00

27 січня 2011 року перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко перебуваючи з робочою поїздкою у Коропському районі взяв участь у розширеному засіданні колегії райдержадміністрації. Виступаючи на засіданні колегії, перший заступник голови облдержадміністрації окреслив ряд найважливіших завдань, які сьогодні стоять перед органами виконавчої влади.

«Головне завдання сьогодні – це ефективна злагоджена робота на всіх рівнях влади по концентрації всіх наявних можливостей і ресурсів на виконання завдань Програми соціально-економічного розвитку області на цей рік, забезпеченню висхідної динаміки розвитку економіки та неухильному дотриманню державних соціальних гарантій» - зазначив Станіслав Прокопенко

Він наголосив на тому, що зараз перед владою стоїть амбітне і важке завдання – реалізація численних реформ, перш за все на регіональному рівні... Адже, як зазначив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів, яке відбулося 24 січня 2011 року: «Саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення наших економічних реформ та максимального наближення її результатів до кожної людини. Сильні регіони – це сильна Україна».

Перш за все Станіслав Прокопенко звернув особливу увагу керівництва району на розвиток агропромислового комплексу. Саме він має стати пріоритетним завданням для місцевих органів влади. Тому необхідно відпрацювати заходи, спрямовані на інтенсифікацію розвитку сільського господарства, збільшення обсягів виробництва продукції, у першу чергу, тваринництва.

Другий великий напрямок, за словами першого заступника голови облдержадміністрації, який потребує уваги – це стабілізація роботи будівельної галузі. Необхідно проаналізувати ситуацію в будівництві, з'ясувати причини заморожування недобудованих об'єктів і прийняти рішення, які б дозволили здати їх в експлуатацію.

Крім того, було названо ряд питань економічного й соціального спрямування, які потрібно вирішувати у районі, виходячи з реформ, започаткованих Президентом України Віктором Януковичем.

«Лише за умови скоординованої, системної, злагодженої роботи можливо виконати першочергове завдання — повернути довіру людей до влади» - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації. Після засідання колегії Станіслав Прокопенко оглянув харчоблок Центральної районної лікарні, на ремонт якого виділені кошти з обласного бюджету та будівлю пологового будинку, яка теж потребує ремонту.

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації