back

Щоб повнилися радістю серця

16-12-2010 | 17:51

19 грудня – День Святого Миколая Чудотворця – свято, якого найбільше чекають діти.

В рамках всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини», ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, напередодні свята з привітаннями і подарунками до вихованців Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів для дітей із вадами зору завітав голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Він ознайомився з матеріально-технічною базою закладу та подивився святкову виставу до Дня Святого Миколая.

З нагоди свята голова облдержадміністрації побажав усім присутнім добра і щастя, а дітям – здоров’я, щасливої долі та віри в те, що усі найзаповітніші бажання збудуться. Але й попередив про те, що здійснення мрій та досягнення поставленої мети можливе лише завдяки наполегливості, старанності, успішного навчання та щоденної роботи над собою.

Вихователям Володимир Хоменко подякував за увагу і турботу, якими оточені діти у школи-інтернаті, пообіцявши й надалі надавати необхідну допомогу для покращення умов перебування у закладі.

З нагоди свята діти отримали від голови облдержадміністрації солодкі подарунки та канцелярське приладдя.

Спілкуючись із представниками засобів масової інформації, керівник області наголосив, що вирішення проблем дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з особливими потребами постійно знаходиться у полі зору обласної державної адміністрації.

«Майбутнє і надія країни – це її діти, тому обов’язок влади – зробити все для того, щоб вони росли повноцінними членами нашого суспільства. Їм разом з нами крокувати по життю, творити спільне майбутнє та розбудовувати Україну», - зазначив Володимир Хоменко.

Довідка. Чернігівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів функціонує з 1958 року. У закладі навчається та виховується 105 дітей з вадами зору, з них 17 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 47 – інваліди.

Навчально-виховний процес забезпечують 64 педагогічних працівника: 42 вчителя, 20 вихователів, практичний психолог, соціальний педагог. Ними проводиться системна робота, спрямована на розвиток особистості кожної дитини, її соціальну реабілітацію.

Для лікування та реабілітації дітей у закладі функціонує офтальмологічний кабінет із сучасним обладнанням. За результатами медичного огляду протягом 2009-2010 навчального року у 36 дітей покращився стан зору.

Покращення матеріально-технічної бази закладу здійснюється за рахунок коштів як обласного бюджету, так і благодійних організацій. Здійснено ремонт навчальних приміщень харчоблоку, придбано нове обладнання та меблі для їдальні, ігрової кімнати.

Прес-служба облдержадміністрації