back

Українсько-польські відносини ніколи не були на такому високому рівні, як зараз – Президент

19-12-2014 | 07:56

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю міста Люблін заявив про цінність для України польського досвіду децентралізації влади та повідомив про намір вже найближчим часом ініціювати створення Конституційної комісії для внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Говорячи про важливість польського досвіду реформ у сфері місцевого самоврядування, Президент наголосив на необхідності якомога скорішого впровадження схожої управлінської моделі в Україні. “Наступного тижня я запропоную створити Конституційну комісію, головною метою якої має стати внесення вже у 2015 році змін до Конституції щодо децентралізації влади”, – повідомив Глава держави.

Петро Порошенко подякував громаді міста Люблін за багаторічну допомогу Україні. “Я хочу подякувати нашим братам-полякам за все, що ви робите для українців. Україно-польські відносини ніколи не були на такому високому рівні, як зараз”, – наголосив Президент.

Президент також поінформував, що одним з результатів його візиту до Польщі стало обговорення можливості навчання у Любліні студентів з Донецька та Луганська. Зараз у Любліні навчається близько трьох тисяч українських студентів, активно діє кілька культурних та освітніх центрів для українських і польських громадських організацій.

Зустріч була організована мерією міста Люблін, Президентом міста Адамом Василевським, українськими і польськими громадськими активістами, які протягом багатьох років мають тісну взаємодію в реалізації спільних громадських та освітніх проектів як в Польщі, так й в Україні.

Під час робочої зустрічі з керівництвом Люблінського воєводства та міста Люблін Президент подякував за запрошення відвідати Люблін. “Люблін – наші ворота в Європу. Це знакове місто для нас. Тут навчаються сотні наших студентів і тут буде функціонувати міжнародна військова Україно-польсько-литовська бригада”, – відзначив Президент України.

У свою чергу, Маршалок Люблінського воєводства Славомир Сосновський наголосив на тому, що “візит Президента України дав новий імпульс польсько-українським відносинам і економічній співпраці між прикордонними регіонами наших держав”.


Прес-служба Президента України