back

Сергій Журман: Сьогодні необхідно все зробити для того, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій на системах життєзабезпечення

17-12-2014 | 18:19

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час розширеного засідання обласного антикризового енергетичного штабу. Мова йшла про забезпечення споживачів області електричною енергією в умовах аварійних відключень.

У заході взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Присутні – голови районних державних адміністрацій та районних рад, депутати обласної ради, керівники підприємств – скаржилися на розбіжність графіків, доведених ПАТ «Чернігівобленерго», з реальними годинами відключення. Від цього потерпає як реальний сектор економіки, що несе величезні збитки, так і жителі області.

До того ж, у переважній більшості районів відсутня співпраця, а подекуди й взаєморозуміння з керівництвом районних електричних мереж.

Як заявив технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Рубанка, вже готовий новий, узгоджений з керівництвом районів і директорами підприємств графік відключень.

Ми всі чудово розуміємо, що ця проблема не вирішиться протягом найближчого часу. Графіки відключень ми з головою обласної ради підпишемо – сподіваюся, востаннє. Але ми вимагаємо і будемо вимагати від керівництва ПАТ «Чернігівобленерго» суворого дотримання цих графіків. Налагоджуйте вже нарешті співпрацю з районами і детально пропрацюйте ці графіки з кожним підприємством – заявив в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман.

Перевірку дотримання термінів відключення електроенергії по районах планується провести у п’ятницю, 19 грудня і у понеділок, 22 грудня. В разі невиконання домовленостей 23 грудня від влади області буде зроблено заяву на адресу Президента України щодо дестабілізації ситуації з боку ПАТ «Чернігівобленерго».


Прес-служба облдержадміністрації