back

Органи виконавчої влади надаватимуть всебічну підтримку фермерським господарствам області

17-12-2014 | 14:08

На цьому наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час зустрічі з представниками фермерських господарств Ічнянського району. Ініціатором сьогоднішньої зустрічі виступила асоціація фермерів та приватних землевласників області через низку наболілих питань, що виникають при виділенні землі для ведення фермерського господарства.

До діалогу також були запрошені заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, керівництво Департаменту агропромислового розвитку ОДА, головного управління Держземагентства в області, представники Державної фіскальної служби та управління АПР Ічнянської райдержадміністрації.

Голова асоціації Іван Якуб повідомив, що переважна більшість проблемних питань, які турбують фермерів району, пов’язана з земельними відносинами і має трирічну давнину. Отримавши дозвіл на ведення господарства, фермери району не змогли її належним чином оформити через певні труднощі, зокрема, корупцію в районному відділі Держкомзему. У результаті земельні ділянки були передані в оренду великим агрохолдингам. Фермери звернулися до суду, але це накликало іншу біду – тиск з боку податкових органів. Таким чином, великі господарства намагаються витиснути фермерські.

- Ми хочемо працювати на рідній землі, займатися землеробством та тваринництвом, - наголошують ічнянські фермери.

Вислухавши всі проблеми фермерів, Сергій Журман зазначив, що в облдержадміністрації однакове ставлення до всіх сільгосппідприємств. Про факти корупційних дій посадовців він попросив повідомляти до правоохоронних органів.

- Місцеві фермери завжди були прерогативою для органів влади, адже саме вони надають всіляку допомогу для воїнів, які захищають нашу державу. Крім того, малі господарства вкладають кошти у розвиток інфраструктури населених пунктів, зокрема, ремонтують дороги, школи, садочки, ФАПи тощо. Органи виконавчої влади надавали і будуть надавати всебічну підтримку фермерським господарствам, - підкреслив керівник області. Він доручив керівникам структурних підрозділів ОДА, управління Держземагенства, податкових органів розібратися по кожному окремому випадку та надати практичну допомогу фермерам Ічнянщини.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації