back

Сільгоспвиробники Чернігівщини нарощують обсяги виробництва

17-12-2014 | 12:30

Агропромисловий комплекс вносить значний вклад в економіку області. По всіх категоріях господарств Чернігівщини за січень-листопад 2014 року виробництво валової продукції сільського господарства складає понад 9 мільярдів гривень, що становить 3,8 % загального виробництва України.

За даними Головного управління статистики в Чернігівській області сільгоспвиробники області у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшили обсяг виробництва валової продукції на 12,5%, в тому числі сільськогосподарські підприємства – на 23,7%. У господарствах населення спостерігається зменшення виробництва на 2,2%.

За темпами росту сільськогосподарського виробництва Чернігівщина посідає четверте місце серед інших регіонів. За обсягом виробництва Чернігівська область зайняла 12-е місце, а за виробництвом продукції на одну особу – 8-е. Обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одну особу складає 8504 гривні.

Зростання валового виробництва спостерігається у сільськогосподарських підприємствах всіх районів області. Найкращі позиції займають агровиробники Ріпкинського, Борзнянського, Щорського, Новгород-Сіверського та Ніжинського районів.


За інформацією Департаменту
агропромислового розвитку ОДА