back

До Дня працівників суду

15-12-2010 | 15:49

15 грудня своє професійне свято відзначають працівники суду. З нагоди свята в облдержадміністрації пройшли урочисті збори, в яких взяли участь голова обласної держадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, керівники силових структур та відомств, представники суддівського корпусу та працівники судів області.

Вітаючи присутніх зі святом, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що суд – це історично вивірений демократичний механізм вирішення конфліктів та захисту прав і свобод громадян у світовій спільноті розвинутих країн.

«Реалізація конституційних засад судочинства, наближення його до міжнародних стандартів стали пріоритетними кроками керівництва нашої держави на сучасному етапі. Головною метою проведення судової реформи Президент України Віктор Янукович визначив забезпечення реальної незалежності судів, суддів і судових рішень, правової захищеності громадян, боротьби з корупцією у всіх сферах суспільного життя, повернення довіри суспільства до судової та правоохоронної систем», - підкреслив керівник області.

Він також висловив переконання у тому, що високопрофесійний суддівський склад Чернігівщини докладе максимум зусиль для зміцнення демократичних засад судочинства, забезпечення неупереджених, незалежних і справедливих судових рішень, які виносяться іменем держави та вручив відзнаки облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації