back

Сергій Журман: Давайте не забувати, що найскладніше зараз родинам військовослужбовців та тим, хто повернувся із зони проведення АТО

15-12-2014 | 12:51

Про це в.о. голови обласної державної адміністрації говорив сьогодні, 15 грудня під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

На сьогодні психологічну допомогу надано 148 військовослужбовцям. Це, звичайно, добре, але ж тих, хто її потребує, набагато більше.

Місцеві управління соціального захисту населення, органи охорони здоров’я, освіти, громадські організації та психологи-волонтери мають чітко скоординувати свою роботу щодо врегулювати питання реабілітації як тих, хто раніше служив, так і тих, хто ще нині перебуває у зоні АТО. Не забувайте і про родини, які теж несуть психологічний тягар. Ми не маємо права чекати, допоки вони самі попросять про допомогу. Вчасно виявити тих, хто її потребує – ось наше основне завдання, - підкреслив Сергій Журман.

Сьогодні органи соціального захисту продовжують відвідувати родини мобілізованих до лав Збройних Сил України на надавати необхідну допомогу. Як і раніше, основні питання, які потребують вирішення – матеріальна допомога, ремонт приміщень, завезення дров, твердого палива та скрапленого газу.

Не втрачати з поля зору тих, кому зараз найважче – учасників АТО і їхні родини – це чи не основне завдання влади на місцях та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, - зауважив Сергій Журман.

В ході оперативної наради також обговорені актуальні питання соціально-економічного розвитку області – зокрема, проходження опалювального сезону, питання щодо забезпечення в осінньо-зимовий період населення природним газом та електроенергією, раціонального використання бюджетних коштів тощо.


Прес-служба облдержадміністрації