back

Сплачуєте військовий збір – наближаєте мир в країні

12-12-2014 | 11:58

На Чернігівщині майже 12 тисяч суб’єктів господарювання - податкових агентів - перераховують військовий збір, який запроваджений з серпня цього року. Його ставка - 1,5 % від об'єкта оподаткування.

По Чернігівській області надходження військового збору до державного бюджету за серпень-листопад склали 31,5 мільйонів гривень. Це, до речі, більше 2% в структурі наповнення загального фонду держбюджету. Найбільше сплачують податкові агенти, які перебувають на обліку в ДПІ у м.Чернігові, Прилуцькій, Ніжинській, Бахмацькій, Варвинській, Корюківській ОДПІ.

Проведений аналіз фонду оплати праці в області. Згідно з даними обласного управління статистики, заборгованість із виплати заробітної плати на 1 жовтня поточного року становила 21 мільйон гривень. За умови її поступового погашення, будуть забезпечуватись додаткові надходження до державного бюджету і військового збору. Тож податківці очікують надходження збору у грудні – 9,5 мільйонів гривень.

Варто сподіватися, що платники військового збору усвідомлюють, що їх висока платіжна дисципліна робитиме свою справу у наближення миру. Адже цей збір використовується на потреби армії, зокрема, на проведення антитерористичної операції на сході України.


За повідомленням
відділу комунікацій ГУ ДФС
у Чернігівській області