back

Захворюваність на грип та ГРВІ зростає

14-12-2010 | 18:06

14 грудня 2010 року під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктора Тканка відбулося чергове засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації. Комісія розглянула питання: - виконання доручень протоколу засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії від 10 грудня 2010 року; - епідемічну ситуацію з захворюваності на грип та ГРВІ в області.

Про епідемічну ситуацію в області присутніх поінформував заступник державного санітарного лікаря Анатолій Валовенко. За його словами рівень захворюваності в області становить 93,7 на 10 тисяч населення, що вище епідемічного порогу на 23,55%. Перевищення епідемічного порогу зареєстровано в Корюківському, Менському, Щорському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Носівському, Семенівському, Чернігівському районах та містах Ніжин і Прилуки.

В м. Чернігові кількість хворих на ГРВІ становить 4054 особи ,що вище на 40,3% рівня 48 тижня. Рівень захворюваності серед дітей у місті Чернігові в порівнянні з минулим тижнем зріс на 42,8% і становить 2711 проти 1898 випадків.

В області проводяться заходи щодо запобігання розповсюдження інфекції. Всього вакциновано понад 14 тисяч осіб. Через високий рівень захворюваності закриті школи в кількох районах області (Корюківському, Козелецькому, Семенівському районах та місті Прилуки).

Віктор Тканко вказав на незадовільне проведення профілактичних заходів, а саме вакцинацію проти грипу, у Корюківському, Щорському районах та у місті Чернігові. А також звернув увагу присутніх представників засобів масової інформації на номери телефонів «горячої лінії» обласної санітарно-епідеміологічної станції, зателефонувавши на які можна отримати ґрунтовні і професійні роз’яснення фахівців щодо захворюваності на грип та ГРВІ в області.



Довідка:

На 49 тижні в області рівень захворюваності становить 93.7 на 10 тисяч населення, що вище епідемічного порогу на 23,55% (епідемічний поріг для області становить 75,8на 10 тисяч населення). Перевищення обласного епідемічного порогу зареєстровано в Коропському, Корюківському, Менському, Ніжинському, Н-Сіверському, Носівському, Семенівському, Чернігівському, Щорському районах містах Ніжин, Прилуки. Захворюваність вище рівня аналогічного тижня 2009 року на 21,2%.

В місті Чернігові, як опорній базі Українського центру грипу та ГРВІ проводиться щотижневий аналіз захворюваності. Hа 49 тижні (06.12-12.12) кількість хворих на ГРВІ становила 4054 осіб (138,8 на 10 тисяч населення), що вище на 40,3% рівня 48 тижня.

Захворюваність на 1,79% нижче епідемічного порогу. Рівень захворюваності серед дітей в порівнянні з минулим тижнем зріс на 42,8% і становить 2711 проти 1898 випадків. Питома вага дітей від кількості захворілих в місті становила 66,9%.

За 12 грудня в області захворіли на грип та ГРВІ 167 осіб, з них дітей 102. Госпіталізовано 23 особи, з них 11дітей

За результатами вірусологічного моніторингу в області циркулюють збудники ГРВІ (аденовіруси, РС-вірус) та грипу В. Всього в області проти грипу було вакциновано 12821 особи.На даний час в області проводиться вакцинація в інтернатних закладах управління освіти, персоналу та підопічних у закладах управління праці та соціального захисту, медичних працівників. Для цього за кошти місцевого бюджету було придбано вакцини на суму 890 тисяч грн.

Дана робота буде завершена найближчими днями.

На додаткові канікули в області закрито 4 школи в Корюківському Козелецькому районах, м. Прилуки.