back

Петро Порошенко та Тоні Ебботт зустрілися з австралійською групою з розслідування катастрофи літака МН-17

12-12-2014 | 08:05

Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт провели зустріч з членами австралійської робочої групи з розслідування обставин катастрофи літака МН-17. Президент особисто подякував експертам. «Дякую членам австралійської групи, які виконували роботу в екстремальних та небезпечних умовах», - наголосив він. При цьому Петро Порошенко додав, що Україна продовжує сприяти негайному, всебічному та відкритому міжнародному розслідуванню авіакатастрофи. «Ми надаємо все необхідне технічне обладнання та спеціалістів для проведення розслідування», - наголосив Глава держави.

За словами Петра Порошенка, попередні результати розслідування підтвердили, що літак був збитий російською ракетою. «Розвіддані свідчать, що в повітряне судно була випущена ракета з системи «Бук-М», яка була завезена з Росії на Донбас разом з екіпажем», - підкреслив Петро Порошенко. В свою чергу, Тоні Ебботт зазначив: «Зранку 17 липня літак МН-17 був збитий в небі бойовиками, підтримуваними Росією». Він подякував австралійській групі за оперативність і ефективну роботу. Прем’єр Ебботт також відзначив допомогу української влади в організації роботи австралійських експертів.

Петро Порошенко зазначив, що «ДНР» та «ЛНР» мають бути визнані терористичними організаціями.

В свою чергу спеціальний представник Прем’єр-міністра Австралії маршал Аллан Гранд Хьюстон, який одразу після збиття літака прибув в Україну, подякував Петру Порошенку за допомогу і співпрацю під час роботи австралійських експертів. «Хочу подякувати за співпрацю на всіх рівнях влади в процесі організації розслідування», - зазначив він. Маршал Хьюстон відзначив дружнє ставлення української сторони і солідарність . Він побажав Україні успіхів в подоланні викликів, які зараз існують перед нею.


Прес-служба Президента України