back

Працівники культури та аматори народного мистецтва отримали відзнаки

23-03-2011 | 14:01

У Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко і заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрілися з працівниками культури області.

Вітаючи працівників культури з професійним святом, Віктор Тканко відмітив, що це свято для всього населення Чернігівщини. Тому, що шість тисяч відданих своїй справі працівників клубних, бібліотечних, музейних закладів, театрально-видовищних підприємств, музичних шкіл, 38 тисяч учасників аматорських колективів збагачують культурний потенціал області.

«Саме культура є чинником впливу на людське буття, в цьому й полягає її головна місія, вона ідентифікує народи і держави» - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

На Чернігівщині бережуть і розвивають культурно-мистецьку спадщину, влаштовують знакові фестивалі, свята, різноманітні конкурси та виставки.

Жителі області горді з того, що у нас проводяться і стали традиційними міжнародні, загальноукраїнські, обласні свята і фестивалі: класичної музики «Сіверські музичні вечори», молодих виконавців естрадної пісні та сучасного танцю «СіверТон», «Слов’янські театральні зустрічі», жіночої творчості ім. Марії Заньковецької, «Грудневі театральні вечори», фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло», молодіжний фестиваль «Дружба», фестиваль історичного фехтування та слов’яно-варязької культури «Коровель», традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь», фольклорного фестивалю-конкурсу ім. В.Полевика, козацького свята в м. Батурині, літературно-мистецьке свята «Седнівська осінь» та багато інших.

Чернігівщина посідає одне з провідних місць в Україні за кількістю історичних, краєзнавчих, літературних, мистецьких, етнографічних і археологічних музеїв. Лише один музей імені Василя Тарновського зберігає понад 170 тисяч одиниць речових та документальних пам’яток, 300 одиниць стародруків.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Віктор Тканко висловив щиру вдячність всім працівникам культури за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість задля утвердження України. Побажав щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах в ім’я утвердження духовних цінностей нашої держави та вручив відзнаки облдержадміністрації кращим представникам.

Митців також привітав заступник голови обласної ради Валентин Мельничук і вручив Почесні грамоти.










Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації