back

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у селекторній нараді з питань призначення населенню житлових субсидій

14-02-2011 | 16:45

14 лютого заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у селекторній нараді щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в частині призначення житлових субсидій в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, яку провів перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Надрага.

Підбиваючи підсумки роботи з надання житлових субсидій у минулому році, В.Надрага зазначив, що у січні-грудні 2010 року за субсидіями для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги до органів праці та соціального захисту населення звернулось понад 2 млн. сімей.

На кінець 2010 року субсидію отримували 1,3 млн. сімей, що становить 8,2% від загальної кількості сімей в Україні.

За оперативними даними регіональних управлінь праці та соціального захисту населення станом на 10.02.2011р. вже звернулось за призначенням субсидій понад 158 тисяч сімей, 95% з тих, хто звернулися, субсидії призначено.

Найбільше звернень у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській областях та м. Київ. Наразі на опрацюванні в органах праці перебуває понад 25 тис. звернень.

Місцеві органи виконавчої влади, управління праці та соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, в цілому забезпечили виконання рішення уряду щодо впровадження спрощеного порядку призначення населенню субсидій в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, як відмітив В.Надрага.

У той же час він акцентував увагу присутніх у селекторних студіях на факторах, що уповільнюють роботу з призначення субсидій. Це, зокрема, несвоєчасне надання інформації від органів БТІ, газопостачальних організацій тощо.

Василь Надрага також нагадав, що після підвищення тарифів на комунальні послуги, громадяни протягом 3 місяців можуть звертатися за призначенням субсидій. Майже 80% сімей, що отримують субсидії, це непрацездатні громадяни, тому вони, як ніхто, потребують уважного, чуйного ставлення з боку працівників управлінь праці та соціального захисту населення.

Позитивним досвідом організації роботи з призначення населенню субсидій під час селекторної наради поділилися керівники Полтавської, Донецької, Закарпатської обласних державних адміністрацій.

Підсумовуючи їх виступи, В.Надрага відмітив, що гарні результати в різних регіонах України свідчать про те, що належне виконання поставленого завдання не залежить від місця розміщення регіону, а від бажання його виконати.

Василь Надрага висловив сподівання, що ті проблемні моменти в призначенні субсидій, які, на жаль, подекуди ще існують, будуть проаналізовані на місцях, враховані та виправлені найближчим часом.

Підбиваючи підсумки наради, він зазначив, що робота по введенню спрощеного порядку призначення субсидій виконана непогано. Великих проблем не існує. Але потрібно її продовжувати, зокрема, якнайширше інформувати населення й надалі, оскільки, якщо люди добре поінформовані, то виникає менше проблемних моментів.







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації