back

Центри зайнятості області працевлаштували більше 13 тисяч безробітних

09-12-2014 | 15:54

У січні-листопаді 2014 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало понад 40 тисяч безробітних, що на 4% менше відповідного періоду 2013 року. Із них статус безробітного надано 26-и тисячам громадян, інформує обласний центр зайнятості.

За одинадцять місяців поточного року в банку даних обласної служби зайнятості налічувалося майже 25 тисяч вакансій, від 5,5 тисяч роботодавців.

За сприяння служби зайнятості було укомплектовано майже 20 тисяч вільних робочих місць. Роботу отримали більше 13 тисяч безробітних. Із них понад 400 осіб працевлаштовано шляхом надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Ще більше 700 громадян - шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

За інформацією фахівців обласного центру зайнятості, для безробітних в області організовується професійне навчання та перенавчання. При цьому враховуються сучасні потреби ринку праці, вимоги роботодавців до якості робочої сили та проведеної профорієнтаційної роботи. Так, протягом 11 місяців поточного року набувало нових професій та підвищувало кваліфікацію майже 5 тисяч безробітних, що на 8 % більше минулорічного показника. А ще, 7 тисяч громадян, було залучено до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

На сьогодні, на обліку в центрах зайнятості області перебуває більше 14 тисяч безробітних громадян.

Починаючи з березня поточного року, до центрів зайнятості області у пошуках роботи звернулося 752 переселенці, понад 300 з них отримали статус безробітного, решта - інформаційні та консультаційні послуги.

Загалом за сприяння служби зайнятості в області роботу знайшли 115 переселенців. Більше двох десятків громадян зі сходу країни взяли участь у громадських, інших роботах тимчасового характеру та пройшли професійне навчання.


За інформацією обласного центру зайнятості