back

Президент України провів зустріч з Президентом Сінгапуру

09-12-2014 | 10:23

Розпочався візит Президента України Петра Порошенка до Сінгапуру. Глава держави провів зустріч з Президентом Сінгапуру Тоні Таном Кенг Йамом.

Петро Порошенко подякував за тверду позицію Сінгапуру в підтримці України. У свою чергу Президент Сінгапуру заявив, що територіальна цілісність, суверенітет і непорушність кордонів є принципами, які неприпустимо порушувати.

Глава держави відзначив, що багато країн висловлюють підтримку Україні, оскільки це не лише питання української чи регіональної безпеки, але й світової. Співрозмовники обговорили хід розслідування збиття літака «Малайзійських авіаліній». Україна робить все можливе для сприяння міжнародному незалежному розслідуванню під керівництвом Нідерландів, запевнив Президент. «Ми повинні продемонструвати спільні зусилля, щоб не допустити повторення таких трагедій у майбутньому», — наголосив він.

Співрозмовники також обговорили співпрацю в науково-технічній сфері. Зокрема, Тоні Тан Кенг Йам наголосив на потенціалі України в цьому напрямку, оскільки країна має багато визначних науковців. Також Сінгапур зацікавлений в розвитку співпраці з Україною в двосторонньому та багатосторонньому форматі.

Петро Порошенко подякував за готовність Сінгапуру поділитись своїм досвідом. «Ми вражені результатами вашої антикорупційної політики, інвестиційного клімату, нових технологій, нових синергій. Це те, що нам також потрібно втілювати», — зазначив він.


Прес-служба Президента України