back

Сергій Журман: Роботу по заготівлі твердих видів палива в районах треба прискорити

08-12-2014 | 14:35

Про це в.о. голови обласної державної адміністрації говорив сьогодні, 8 грудня під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зараз на котельнях бюджетних установ заготовлено 60,9% від потреби вугілля, торфу – 78,7% та 95,8% дров.

Сергій Журман наголосив: особисту відповідальність за забезпечення твердим паливом лікарень, шкіл та інших соціально важливих закладів області твердим паливом несуть керівники районів та директори обласних департаментів.

Найбільше твердого палива не вистачає освітнім закладам Борзнянського, Городнянського, Ічнянського, Куликівського та Менського районів.

У медичній галузі «мінусують» Бахмацький, Городнянський та Прилуцький райони.

За словами в.о. голови облдержадміністрації, така ситуація є неприпустимою, оскільки за будь-яких обставин люди повинні бути з теплом.

Я буду ще раз говорити з головами райдержадміністрацій, а керівники управлінь та директори департаментів мають вивчити ситуацію по своїх районах.

Зрозуміло, що через військові дії на сході ми не можемо отримати звідти вугілля, проте деякі посадовці продовжують сидіти склавши руки і чогось чекають. Не чекайте, шукайте можливості поповнення запасів твердого палива. Якщо треба, будемо разом шукати варіанти виходу з ситуації, коли по проведеним тендерам не проводяться поставки, - підкреслив Сергій Журман.


Прес-служба облдержадміністрації