back

У Чернігові розпочав роботу Міжнародний семінар

13-12-2010 | 17:20

13 грудня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочався міжнародний семінар «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)». Цільова аудиторія семінару – керівники територіальних громад, фахівці управлінь економіки райдержадміністрацій, місцеві громадські експерти. Захід відбувається за підтримки Посольства США в Україні, Київського інституту соціальних і громадських працівників, Ізраїльської агенції з міжнародного розвитку та Фонду Джорджа Ф. Кеннана.

«Потрібно навчатися запроваджувати досвід, а семінар – це хороша можливість порівняти різні аспекти досвіду, та запозичити кращі практики місцевого розвитку», – зазначив, відкриваючи семінар, заступник голови –керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець. Він також наголосив, що вперше за останні роки створені передумови об’єднанню зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування для вирішення важливих проблем життєдіяльності територіальних громад, які базуються на ініційованій Президентом України Віктором Януковичем Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Протягом п’яти днів група буде обговорювати розвиток в Україні – його політичні, практичні аспекти та проблеми, експерти, серед яких директор навчальних програм Центру досліджень регіонального розвитку ім. Вейтса Йоссі Оффер (Ізраїль), консультант з розвитку громади Центру досліджень регіонального розвитку ім. Вейтса Йоел Сідел (Ізраїль), керівник проектів Фундації з міжнародного розвитку TAG Амос Авгар (Ізраїль), керівник проектів Данської ради у справах біженців Алія Хіндаві (Йорданія), керівник відділу міжнародних зв’язків адміністрації міста Волгоград Наталія Альшук (Росія), розкажуть про міжнародний досвід місцевого розвитку.

Також планом семінару передбачено виїзне засідання у місті Славутич, де слухачі зможуть дізнатися про впровадження інноваційних технологій на прикладі міста Славутич, впровадження комунальної реформи та новітніх інформаційних технологій у місті.