back

Відкрився XI Міжнародний фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори»

21-03-2011 | 13:29

19 березня у чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відкрився XI Міжнародний фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори», який триватиме до 31 березня. Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко направив своє вітання учасникам та гостям фестивалю, яке було оголошено на початку заходу.

Шановне товариство !

Прийміть щирі вітання з нагоди відкриття ХІ Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори». За останні роки в області нового розвитку набули традиції проведення різноманітних фестивалів. Серед них високою професійною підготовкою вирізняється фестиваль класичної музики «Сіверські музичні вечори», заснований у 2000 році. Урочисте відкриття сьогодні цього мистецького заходу, що з роками набув статусу Міжнародного, засвідчує його знаковість для подальшого розвитку духовного світу Чернігово-Сіверського краю.

Міжнародний фестиваль «Сіверські музичні вечори» добре знаний не лише в Україні, а й далеко за її межами. Кожного року завдяки зусиллям його організаторів до участі у фестивалі залучаються відомі виконавці та диригенти світового рівня. І цього року фестиваль відкриє нам нові імена митців Росії, США, Японії, Німеччини, що сприятиме зміцненню міжнародних культурних зв’язків України.

Важко переоцінити значення цього фестивального форуму для збереження високодуховних музичних традицій Чернігівщини, пропаганди, насамперед серед молоді, класичної музики, її виховання на зразках світового та національного музичного мистецтва. Упевнені, що і надалі проведення „Сіверських музичних вечорів” сприятиме підвищенню виконавської майстерності Академічного симфонічного оркестру „Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, професіоналізм якого забезпечує високий художній рівень цього фестивалю.

Щира подяка організаторам та меценатам фестивалю. А його учасникам – творчих відкриттів і перемог, натхнення і нових здобутків у благородній справі творення прекрасного для численних шанувальників музичного мистецтва.



Відкрили фестиваль лауреат міжнародних конкурсів піаніст Олег Полянський (Україна-Німеччина) разом з симфонічним оркестром під керуванням Миколи Сукача та Лауреат Міжнародних конкурсів, скрипалька Маю Кішіма (Японія). Попереду у залі філармонійного центру виступи відомих солістів Вадима Руденка, Миколи Сука, Ендрю Сміта, Дмитра Трапєзнікова.