back

Керівники області та міста зустрілись зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом

07-12-2014 | 14:28

7 грудня в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, зустрілись зі Святішим Патріархом Філаретом, який перебував у Чернігові з архіпастирським візитом.

У зустрічі також взяли участь, заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика, керуючий Чернігівською єпархією УПЦ КП архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), керуючий Рівненською єпархією архієпископ Іларіон (Процик).

Учасники зустрічі обговорили соціально-політичну ситуацію в Україні, зокрема, неоголошену війну на Донбасі, допомогу чернігівської громади та Української Православної Церкви Київського Патріархату воїнам, які захищають територіальну цілісність держави на сході України.

Під час перебування у Чернігові його Святійшество відслужив урочисте богослужіння та молебень з нагоди дня пам'яті великомучениці Катерини – храмового свята Катерининського кафедрального собору та загальноцерковного дня пам'яті преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Патріарх Філарет також охоче поспілкувався з представникам засобів масової інформації, які взяли участь у святковому молебні.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації