back

До Дня Збройних Сил України

05-12-2014 | 17:43

6 грудня в Україні відзначатиметься День Збройних Сил України – свято, яке є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь, проявом великої поваги українського народу до своїх захисників.

Напередодні свята з військовослужбовцями зустрілися в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв та заступник Чернігівського міського голови Станіслав Віхров.

На початку виступу Сергій Журман зазначив, що, на превеликий жаль, це свято ми зустрічаємо із непоправними втратами – вже більше 70 наших земляків віддали життя, виконуючи священний обов’язок перед Українським народом на сході країни.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив: наша армія багато років була обділена увагою влади, через що значно знизилася її боєготовність та престиж професії військового.

Але я переконаний: пройде небагато часу, і в нашій державі буде створено сучасну армію, яка відповідатиме міжнародним стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й соціальної захищеності військовослужбовців. Немає сумнівів, що сучасне покоління людей у погонах гідно нестиме складну й відповідальну службу, залишаючись взірцем високого патріотизму, мужності і честі, - підкреслив Сергій Журман.

5 грудня у світі відзначається День волонтера. В.о. голови облдержадміністрації зауважив, що волонтерський рух набув нечуваного раніше розмаху у зв’язку із подіями у нашій державі.

Він подякував присутнім волонтерам за оперативну допомогу Збройним Силам України, родинам загиблих під час АТО, вимушеним переселенцям із зони бойових дій на сході України.

Допомога від щирого серця армії просто неоціненна по своїй значимості в цей скрутний для країни час, - наголосив Сергій Журман.

Військовослужбовці та волонтери отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.



Прес-служба облдержадміністрації