back

Заробітна плата працівникам бюджетних установ області до нового року буде виплачена

05-12-2014 | 16:50

У поточному році, як і в інші роки, в області існувала нестача коштів на заробітну плату працівникам бюджетних установ у сумі більше 400,0 млн гривень.

Зазначене пояснюється тим, що область друга за територією, остання – за чисельністю населення та має розгалужену мережу бюджетних установ, а методика бюджетного планування Міністерством фінансів України не повністю враховує ці особливості.

Обласна державна адміністрація восени поточного року зосередила зусилля на вирішенні цієї проблеми: були підготовлені та направлені 50 звернень до вищих керівних органів країни та народних депутатів України, проведені детальні розрахунки потреби в коштах, здійснені заходи по економії та раціональному використанню коштів, залученню додаткових джерел надходжень тощо.

Завдяки спільним діям органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування Урядом прийняте розпорядження Кабінету Міністрів України „Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, для спрямування місцевим бюджетам на оплату праці”.

Зазначеним розпорядженням на підставі пропозицій облдержадміністрації за рахунок економії коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню та інших, виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, а також зменшення державних капітальних вкладень було збільшено видатки місцевим бюджетам на оплату праці працівників бюджетної сфери на загальну суму більше 2,5 млрд грн, зокрема для Чернігівської області – 237,4 млн грн, Івано-Франківської – 213,2 млн грн, Луганської – 150,5 млн грн, Харківської – 134,7 млн грн. Це дозволяє не допустити станом на 01.01.2015 року простроченої заборгованості із заробітної плати в бюджетних установах.

Для вирішення цього питання згідно з діючим законодавством було отримано погодження Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, який складався з 38-ми народних депутатів (троє депутатів від Чернігівської області), більшість з яких підтримали це важливе для країни рішення.

Таким чином інформація про те, що виключно окремі народні депутати особисто вирішили питання виділення області додаткових коштів на зарплату не відповідає дійсності.


За інформацією
Департаменту фінансів Чернігівської ОДА