back

Вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування

05-12-2014 | 17:47

Дорогі земляки!

Прийміть найщиріші вітання з Днем місцевого самоврядування - зі святом воістинно всенародним, причетність до якого мають усі, хто наділений правом обирати і бути обраним.

Органи представницької влади завжди були і лишаються справжнім інститутом народовладдя. Саме вони - найближча до людей управлінська ланка, від якої у великій мірі залежить забезпечення життєдіяльності кожної територіальної громади, кожного громадянина, збереження стабільності, миру та злагоди у державі.

І тому знаменно, що в нашій країні узаконено професійне свято тих, хто, отримавши високе довір’я на виборах, має честь представляти та відстоювати у місцевих радах інтереси своїх земляків, приймаючи дієві рішення і нормативні акти, програми соціально-економічного, духовного і культурного розвитку громад і регіонів.

Впевнені, що подальшим позитивним процесам європейського державотворення буде сприяти втілення у життя Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. В її основі – децентралізація влади і суттєве розширення повноважень громад на принципах субсидіарності, коли на місця буде передано стільки повноважень, скільки місцева рада здатна ефективно здійснювати.

Сподіваємося, що втіливши таким чином у життя європейські принципи «доброго врядування», будуть створенні комфортні і безпечні умови проживання громадян, їх повноцінна участь в процесах місцевого і державного управління.

То ж нехай свято народовладдя спонукає усіх нас до ефективного піклування про наш спільний Український дім, нашу славну і велику Українську родину.

Бажаємо депутатам, керівникам місцевих рад, посадовим особам місцевого самоврядування, всім виборцям Чернігівщини миру, міцного здоров'я, благополуччя та оптимізму в утвердженні самодостатнього врядування в незалежній Україні!


В.о. голови обласної
державної адміністрації

Голова обласної ради

Сергій Журман Микола Звєрєв