back

Справжня ефективність влади на місцевому рівні можлива тільки за умови збалансованого поєднання скоординованих дій і взаєморозуміння місцевого самоврядування та виконавчої влади

04-12-2014 | 13:58

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман наголосив під час урочистих зборів, що пройшли в обласній раді з нагоди Дня місцевого самоврядування, який відзначається 7 грудня.

У заході взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутати обласної ради, голови районних рад, міські голови міст Ніжина, Прилук, Чернігова члени обласної асоціації «Ради Чернігівщини», міські, селищні голови-члени Консультативно-дорадчої ради з питань розвитку місцевого самоврядування при голові обласної ради.

Вітаючи присутніх, Сергій Журман відзначив, що за сучасним баченням призначення держави полягає у вираженні та захисті інтересів її громадян. Інструментом реалізації цього найголовнішого державного завдання є влада. Тому визначальною ознакою влади і водночас найпершою вимогою до неї з боку громадськості є ефективність.

Самоврядування – унікальна форма управління, яка дає можливість кожному громадянинові долучитися до процесу прийняття рішень. Це наближає людину до публічної влади, посилюючи відповідальність останньої перед суспільством.

Саме тому Президент України неодноразово наголошував на необхідності формування системи державної влади та системи органів місцевого самоврядування так, щоб забезпечити ефективну реалізацію прав громадян, надавати на належному рівні публічні послуги, відповідально управляти об’єктами прав державної і комунальної власності, в тому числі шляхом збільшення прав та повноважень місцевих громад, - підкреслив Сергій Журман.

Також він зауважив, що виконавча влада вважає одним із пріоритетів формування усвідомлення кожним громадянином своєї причетності до регіональної політики через розвиток інституту самоврядування. Це є запорукою збереження миру і спокою в суспільстві, неодмінною умовою соціально-економічного та культурного прогресу сіл, селищ і міст Придесення.

В.о. голови облдержадміністрації відзначив активну громадську позицію депутатів місцевих рад Чернігівщини, подякував їм за спільну працю у вирішенні нагальних проблем громад, а також висловив упевненість в тому, що тільки об’єднаними силами можна подолати кризові негаразди та успішно розбудовувати економіку області.

Кращі працівники органів місцевого самоврядування отримали державні нагороди, відзнаки обласної державної адміністрації, обласної ради, обкому профспілки працівників державних установ, Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.



Прес-служба облдержадміністрації