back

10 грудня протиепідемічна комісія прогнозувала, що епідемія, навіть якщо вона буде, не носитиме взривного характеру

10-12-2010 | 14:42

10 грудня 2010 року відбулося чергове засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при Чернігівській обласній державній адміністрації. Засідання провів заступник голови комісії, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Тканко.

Комісія розглянула питання про:

- епідемічну ситуацію в області;

- стан вакцинації і готовність відповідних служб до її проведення;

- забезпечення життєдіяльності міст та інших населених пунктів області, зокрема, обласного центру міста Чернігів і Чернігівського району.

Інформував про епідемічну ситуацію в області заступник державного санітарного лікаря Анатолій Валовенко. За його словами рівень захворюваності в області становить 74,7 на 10 тисяч населення, що вище епідемічного порогу на 7,2%. На 10% зросла захворюваність серед дітей у місті Чернігові. Перевищення епідемічного порогу зареєстровано в Корюківському, Менському, Щорському районах.

В області проводяться заходи щодо запобігання розповсюдження інфекції. Через високий рівень захворюваності закриті школи в кількох районах області (Корюківському, Козелецькому, Семенівському районах та місті Прилуки).

За результатами вірусологічного моніторингу в області циркулюють збудники ГРВІ(аденовіруси, РС-вірус) та грипу В.

Віктор Тканко вказав на незадовільне проведення профілактичних заходів, а саме вакцинацію проти грипу, у Варвинському, Ічнянському, Носівському, Сосницькому, Чернігівському районах та у місті Чернігові. Він наголосив, що в області поки що немає надзвичайної ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ як у інших областях України. Але якщо епідемічний поріг перевищить 30%, буде введено обмежувальні заходи.

Медики прогнозують, що захворюваність буде рости і через температурний режим.

Довідка:

На 48 тижні (29.11-05.12) в області рівень захворюваності становить 74,7 на 10 тисяч населення, що вище епідемічного порогу на 7,2% (епідемічний поріг для області становить 69,72 на 10 тисяч населення). Перевищення епідемічного порогу зареєстровано в Корюківському, Менському, Щорському районах. Захворюваність вище рівня аналогічного тижня 2009 року на 1,7%.

В місті Чернігові як опорній базі Українського центру грипу та ГРВІ проводиться щотижневий аналіз захворюваності. Hа 48 тижні кількість хворих на ГРВІ становить 2940 осіб (98,7 на 10 тисяч населення), що вище на 11,3% рівня 47 тижня. Захворюваність на 20,1% нижче епідемічного порогу. Рівень захворюваності серед дітей в порівнянні з минулим тижнем зріс і становить 1898 проти 1722 випадків.

За 9 грудня в області захворіли на грип та ГРВІ 1788 осіб, з них дітей 1132. Госпіталізовано 55 осіб, з них 32 дітей.

Всього в області проти грипу було вакциновано 11 563 особи. На даний час в області проводиться вакцинація в інтернатних закладах управління освіти, персоналу та підопічних у закладах управління праці та соціального захисту, медичних працівників. Для цього за кошти місцевого бюджету було придбано вакцини на суму 890 тисяч грн. Дана робота буде завершена найближчими днями.

На додаткові канікули в області закрито 4 школи в Корюківському Козелецькому районах, м. Прилуки.