back

Землевпорядники проінвентаризували понад 98% земель населених пунктів області

03-12-2014 | 12:06

У Чернігівській області інвентаризацію земель населених пунктів проведено на площі 660,5 тис. га, що становить 98,2 відсотка від їх загальної площі. Повідомляє прес-служба Держземагентства України.

Як наголошують в Управлінні, інвентаризація земель є одним із методів отримання інформації для ведення Державного земельного кадастру. Метою проведення інвентаризації є створення основи для ведення Державного земельного кадастру, реєстрації земельних ділянок, видачі власникам землі (землекористувачам) документів, що посвідчують право власності на землю або право користування нею.

Землевпорядна служба області також повідомляє, що тривають роботи з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів. Загалом такі роботи в Чернігівській області проведено на площі 52,5 тис. гектарів.

Також проінвентаризовано 144 тис. га земель несільськогосподарського призначення за межами поселень, що становить 47,8 відсотка від їх загальної площі.

З початку цього року землевпорядники проінвентаризували 5,3 тис. га земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що становить 1,7 відсотка від їх загальної площі.


Прес-служба
Держземагентства України