back

Голова облдержадміністрації відвідав Чернігівське музичне училище ім. Л.М.Ревуцького

05-01-2011 | 14:27

Аби втілити в життя програму Президента і вивести Україну на рівень найрозвиненіших держав Європи, сьогодні необхідно закласти якнайкращу освітню базу для молоді, адже саме вони в майбутньому творитимуть українську історію — наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час свого візиту до Чернігівського музичного училища ім. Левка Ревуцького – єдиного навчального закладу в регіоні, який готує спеціалістів з напрямку „музичне мистецтво”.

Він оглянув бібліотеку, навчальні класи, музей історії музичного мистецтва, ознайомився з матеріально-технічною базою училища. Сьогодні, незважаючи на завершення ремонтних робіт у приміщенні, йому не вистачає сучасного технічного забезпечення для відкриття професійної студії звукозапису, яка б дала можливість кращим виконавцям та мистецьким колективам Чернігівщини пропагувати свою творчість на сучасних електронних носіях та вирішити питання щодо методичного забезпечення мистецьких навчальних закладів і закладів клубного типу області новим музичним матеріалом.

Голова облдержадміністрації оглянув стенди, присвячені різним напрямкам мистецької діяльності наших сучасників та переглянув експозиції єдиного в Україні музею «історії музичної культури Чернігівщини», під час якого викладачами музичного училища були відтворені звуки стародавніх музичних інструментів: ліри, лютні, кобзи, гуслів та інших.

Подивився Володимир Хоменко і Музей-кімнату Левка Миколайовича Ревуцького — видатного українського композитора, вченого і педагога. Матеріали експозиції — а це публікації дослідників, видання музичних творів і літературної спадщини митця — відтворюють сторінки життєвого і творчого шляху нашого славетного земляка.

На завершення свого візиту керівник області пообіцяв, що найближчим часом закладу буде надано необхідну фінансову допомогу, зокрема, на підтримку концертної діяльності.

Він зауважив, що проголошення 2011 року роком освіти та інформаційного суспільства є свідченням значної уваги з боку влади до подальшого розвитку якісної освіти України.

Володимир Хоменко підкреслив, що обласна влада прикладе максимум зусиль для того, щоб визначити основні пріоритети і допомогти у вирішенні основних питань цієї галузі на Чернігівщині.

«Це не може бути разовий процес чи вирішення якогось одного питання – це повинно увійти в систему. Сьогодні ми готуємо молодь для вирішення проблем майбутнього, бо освіта – це стабільність і майбутнє нашої держави», - наголосив голова облдержадміністрації.






















Прес-служба облдержадміністрації