back

До уваги жителів області! Аварійні відключення електроенергії

02-12-2014 | 10:06

За інформацією ПАТ «Чернігівобленерго», з 28 листопада 2014 року відключено від мережі і виведено в поточний ремонт до 5 грудня 2014 року енергоблок №3 Запорізької АЕС, потужністю 1000 МВт.

Тому, у зв‘язку з гострим дефіцитом генеруючих потужностей, через відсутність палива на теплових електростанціях 1 грудня по команді диспетчера Національної енергетичної компанії «Укренерго» з метою забезпечення надійної роботи Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії введений графік аварійних відключень по Чернігівській області. (додається)

Відповідно до нього відключення здійснюються орієнтовно 4 рази на день, тривалістю по 2 години. Однак при надзвичайних ситуаціях терміни перерв в електропостачанні регулюються НЕК «Укренерго».

Отже, пропонуємо графіки відключень електроенергії для споживачів області та м. Чернігова:


Графік орієнтовного знеструмлення споживачів Чернігівської області


Графік орієнтовного знеструмлення споживачів міста Чернігова


Обласна державна адміністрація та ПАТ «Чернігівобленерго» нагадують, що головною причиною застосування графіків аварійних відключень є те, що об’єднана енергосистема України є енергодефіцитною і просять споживачів Чернігівщини з розумінням поставитися до ситуації та економно використовувати електроенергію особливо в побуті.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації