back

Ефективність діяльності з протидії розповсюдження СНІДу залежить від якісної співпраці влади, лікарів та громадських організацій

01-12-2014 | 16:22

Таку думку висловив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час відвідування комунального закладу «Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом.

У заході до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом також взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Валерій Зуб.

Проблема ВІЛ-інфекції понад 30 років залишається актуальною для всієї світової спільноти. Внаслідок проведених організаційних, лікувально-профілактичних та протиепідемічних заходів в області відмічається покращення провідних епідемічних показників, що свідчить про певну стабілізацію ситуації та відповідає загальнодержавній тенденції. Так, знижуються темпи приросту захворюваності населення на ВІЛ-інфекцію, зменшується рівень інфікування осіб молодого віку та рівень передачі ВІЛ від матері до дитини.

Велика заслуга у цьому і Центру з профілактики та боротьби зі Снідом, фахівці якого проводять роботу, спрямовану на запобігання поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та надає висококваліфіковану допомогу.

Як відзначив Сергій Журман, перспектива майбутнього залежить, насамперед, від пошуку оптимальних шляхів розв’язання проблеми збереження та зміцнення здоров’я населення, зокрема молоді.

Для здійснення цих заходів необхідно забезпечити чітку координацію зусиль органів державної влади та громадських організацій, об’єднань молоді у сфері запровадження здорового способу життя, як одного із напрямів державної молодіжної політики.

Від того, наскільки методично правильно буде організована профілактична робота, залежить результат, ціна якого – здоров’я та життя наших людей, - зауважив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації