back

Світло вимикатимуть, але організовано

01-12-2014 | 17:11

— На жаль, уникнути «віялових відключень» електроенергії Чернігівщині не вдасться. Тож ми маємо докласти максимум зусиль аби зменшити вплив цього на життєдіяльність області. Зокрема, необхідно оприлюднити уточнений графік відключень електрики житлового сектору, і зробити все можливе, щоб не залишати без електроживлення заклади соціальної сфери, – на цьому наголосив в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман під час наради з керівниками структурних підрозділів ОДА, головами РДА, міськвиконкомів, представниками організацій та установ області. У нараді також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

За повідомленням представника «Обленерго», сьогодні у зв’язку з перевищенням споживачами Чернігівської області встановлених граничних рівнів споживання електричної потужності та з метою недопущення порушень у роботі Об’єднаної енергетичної системи країни було проведено аварійне відключення деяких районів Чернігова та області. Вимкнення споживачів електропередавальною організацією було здійснене одразу після отримання відповідного розпорядження від диспетчера НЕК «Укренерго». Саме з цієї причини керівництво «Обленерго» не встигло попередити про термінове відключення. Хоча виникнення такої ситуації вже обговорювалося та поширювалося у ЗМІ, сьогоднішнє відключення шокувало громадськість.

Усвідомлюючи всю складність та важливість цієї ситуації, енергетики констатують, що відключень не уникнути, а здійснюватися вони будуть згідно з графіком.

Тож кожен має максимально обмежити споживання електричної енергії, а для збереження побутової техніки і попередження небезпечних ситуацій, вимикати всі можливі електроприлади із мережі на час відключень.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації