back

Президент України разом із дружиною помолилися у Михайлівському соборі в "Ніч пам'яті" за побитими студентами на Майдані

01-12-2014 | 08:07

Президент України Петро Порошенко разом із дружиною та громадськими активістами помолилися у Михайлівському Золотоверхому соборі в "Ніч пам'яті" - акції, присвяченій річниці розгону та жорстокого побиття студентів на Майдані Незалежності.

"Не міг не прийти зранку з дружиною до Михайлівського собору. Рік тому, після того як спецпризначенці били та вбивали мирних студентів на Майдані, цей Храм став першим прихистком для постраждалих, а згодом і одним з головних центрів та символом Революції Гідності. Ці події назавжди викарбувалися в моєму серці", - сказав Президент після спільної молитви у Михайлівському соборі.

Акція "Ніч пам'яті", яка проходила в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності біля Монументу Незалежності була присвячена річниці розгону студентського Євромайдану та організована Нічною Вартою Майдану та Агентством Іміджу України.

Протягом всієї ночі на сцені під стелою виступали відомі українці з усього світу, представники духовенства, іноземні дипломати, діячі культури, журналісти, громадські діячі та студенти - свідки тієї страшної ночі. Акція завершилася спільною ранковою молитвою у Михайлівському Золотоверхому соборі.


Прес-служба Президента України