back

Сергій Журман – головам райдержадміністрацій: Працюйте і дбайте про свій район якщо хочете, щоб про вас там була добра слава

27-11-2014 | 17:10

У частині районів намітилася стійка тенденція до зниження показників соціально-економічного розвитку, про що засвідчили загальні підсумки роботи області на 9 місяців.

Як підкреслив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, такі факти при наявності невикористаних ресурсів є неприпустимими.

Ми розуміємо, що в районах є багато проблем, вирішення яких потребує нашої допомоги. Але коли йде повальне зниження по низці ваших показників – це вже прорахунки ваші і команди, за яку ви відповідаєте.

Облдержадміністрація здійснює лише координацію вашої роботи, а не вирішує питання за вас. Шукайте усі разом на місцях шляхи для того, щоб ваші показники йшли вгору. Працюйте і дбайте про свій район якщо хочете в ньому жити і хочете, щоб про вас там була добра слава, - наголосив Сергій Журман.

26 листопада Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив Розпорядження Кабінету Міністрів про виділення із Державного бюджету Чернігівській області 237 мільйонів гривень на оплату праці бюджетникам.

За словами в.о. голови облдержадміністрації, це закриє більшість проблемних питань, проте не треба сидіти склавши руки, чекати наступного року і знову просити позички у держави.

Наша область дотаційна, але від того, що ми постійно про це говоримо, ситуація сама собою не виправиться і наш авторитет не підвищиться. Не робіть популістських заяв і не поширюйте на місцях думку про те, що держава вам винна і має віддати кошти. Ви самі повинні так сформувати бюджет і побудувати роботу, щоб мінімізувати потреби від держави у фінансах.

Робіть все необхідне для того, щоб покращувати освіту, медичне обслуговування, фінансове забезпечення своїх територій, - зауважив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації