back

Вирішувати фінансові проблеми спільними зусиллями

27-11-2014 | 16:48

Ситуація, що склалася в державі, негативно впливає на бюджети всіх рівнів. Про те, що забезпечення фінансовими ресурсами в Чернігівській області є найгіршим серед регіонів, визнають в Кабінеті Міністрів України та Міністерстві фінансів України.

Проблема нестачі коштів на оплату праці і енергоносіїв існує впродовж останніх років і щорічно створює напругу серед працівників бюджетної сфери області. Однак особливо розбалансованим був і є бюджет міста Прилук. Із року в рік він має найбільший обсяг дефіциту коштів на оплату праці бюджетників.

Вирішити цю проблемну ситуацію взялися в обласній державній адміністрації, створивши робочу групу з вивчення питань виконання бюджету міста. До її складу увійшли керівники Департаменту фінансів, культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, управлінь охорони здоров’я, освіти і науки ОДА, а також керівництво міста Прилук та відповідних управлінь міської ради.

Протягом останніх трьох днів члени робочої групи проаналізували всі статті витрат і надходжень Прилуцького бюджету та виклали своє бачення вирішення непростої ситуації під час засідання, яке 27 листопада провів в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

- Тільки спільними зусиллями, через вивчення проблемних питань ми зможемо розробити більш ефективні шляхи, що сприятимуть зменшенню незбалансованості бюджету міста Прилук та його ефективному формуванню на 2015 рік, - підкреслив очільник області.

Під час засідання було озвучено чимало думок та пропозицій. Але, на переконання членів робочої групи, першочерговими кроками в роботі Прилуцької міської ради наразі мають стати: по-перше, оптимізація мережі та штатів бюджетних установ. При цьому необхідно врахувати потребу в концентрації фінансового ресурсу в тих установах, де є вагомий кадровий та матеріально-технічний потенціал для надання більш якісних послуг населенню.

Другий, не менш важливий крок - максимальна мобілізація надходжень до міського бюджету та економний і раціональний розподіл наявних ресурсів між галузями бюджетної сфери. Організувавши відповідну роботу Прилуцька міська рада зможе покращити ситуацію та поповнити міський бюджет частиною необхідних коштів.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації