back

На Чернігівщині продовжується боротьба з африканською чумою свиней

26-11-2014 | 10:38

Чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Костянтина Лубенцова відбулось 26 листопада.

У ході обговорення заслухано пропозиції членів комісії щодо внесення змін у рішення протоколу попереднього засідання.

Так, в. о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко запропонувала нову редакцію порядку регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин в межах природно-заповідного фонду на території Чернігівської області, створену з урахуванням науково-обгрунтованих експертних висновків.

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Пивовар порушив питання про невідкладну роботу з обліку мисливців та працівників лісових господарств області. Також, він запропонував залишити проведення роз’яснювальної роботи щодо нерозповсюдження африканської чуми свиней Державним надзвичайними протиепізоотичними комісіями при райдержадміністраціях та міських радах.

На сьогодні, найбільш доцільним заходом боротьби з поширенням АЧС вважається відстеження кількості диких тварин та їх відстріл на майданчиках відгодівлі. Триває робота із вдосконалення порядку захоронення диких тварин та матеріально-технічного забезпечення цього процесу.

За словами Костянтина Лубенцова, у районах, де були зафіксовані спалахи АЧС, домогосподарствам були виплачені компенсації за рахунок коштів обласного бюджету.

– Необхідно робити усе можливе, щоб запобігти виникненню нових спалахів захворювання диких свиней на території Чернігівщини, – наголосив заступник голови. – Також важливим завданням є недопущення поширення АЧС за межі області. Адже це поставить під загрозу всю країну.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації