back

За десять місяців поточного року в області прийнято в експлуатацію 199 житлових будівель

26-11-2014 | 08:14

Упродовж десяти місяців поточного року будівельники області виконали робіт на загальну суму 546 мільйонів гривень. При цьому індекс будівельної продукції на Чернігівщині протягом цього періоду становив майже 144% проти відповідного періоду 2013 року, інформує головне Управління статистики в області.

При цьому, будівництво будівель зросло в 1,8 разів, у тому числі житлових – майже в 3 рази. Водночас в регіоні спостерігалось зменшення обсягів на будівництві нежитлових будівель на 28,2% та інженерних споруд – на 10,5%. Найбільше будівельних робіт було виконано в містах Чернігові, Ніжині та Прилуках.

У загальній структурі нове будівництво, реконструкція, розширення та технічне переоснащення склали понад 90% обсягу виконаних будівельних робіт. Упродовж січня–вересня 2014 року за рахунок будівництва нових житлових будинків та розширення існуючого житлового фонду в області прийнято в експлуатацію 199 житлових будівель загальною площею майже 78 тисяч м2. Найбільше житла прийнято в експлуатацію в м. Чернігові, м. Прилуках, м. Ніжині, Чернігівському та Козелецькому районах.

Окрім того, з початку року прийнято в експлуатацію амбулаторно-поліклінічні заклади на 146 відвідувань за зміну. Введені в дію потужності з виробництва приправ і пряностей змішаних, макаронних виробів, продуктів із м’яса та субпродуктів м’ясних, печива. Запрацювала і лінія з розливу мінеральних вод потужністю 11,5 мільйонів пляшок на рік.

Також, введені в експлуатацію місцеві трубопроводи для транспортування газу, каналізаційні та водостічні мережі, магазини, кафе та закусочні.

Для потреб сільського господарства збудовано елеватор, зерноочисно-сушильні пункти, приміщення для птиці, великої рогатої худоби та тваринницькі комплекси по вирощуванню і відгодівлі свиней.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації