back

Зарплата селян Чернігівщини зростає

25-11-2014 | 15:37

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації. Так, номінальна заробітна плата штатного працівника у сільському господарстві області, згідно статистичних даних, за січень-вересень становить 2391 гривню. Це на 18,7% більше ніж у минулому році.

Найвищий рівень зарплат зафіксований, як і раніше, у аграріїв Варвинського – 3523 гривень, Бахмацького – 2890 гривень районів. Підвищили її рівень також у Талалаївському, Щорському та Прилуцькому районах. Натомість найнижчу середньомісячну заробітну плату отримують сільгоспвиробники Сосницького (1486 грн.) та Коропського (1505 грн.) районів.

Фахівці констатують, що упродовж дев’яти місяців поточного року спостерігається зменшення на 2,3% середньооблікової кількості найманих працівників на підприємствах, установах, організаціях та їхніх відокремлених підрозділах, що займались сільським господарством. Наразі у сфері сільського господарства працює майже 26 тисяч осіб.

Водночас фонд оплати праці штатних працівників сільського господарства за 9 місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 16% і становить майже 552 мільйони гривень.


Прес-служба Департаменту
агропромислового розвитку облдержадміністрації