back

За субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг звернулися понад 30 тисяч сімей

25-11-2014 | 09:57

Упродовж дев’яти місяців поточного року субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено понад 30-и тисячі сімей, повідомляє головне Управління статистики в області.

Загальна сума призначених субсидій становила більше 2,3 мільйони гривень. У міських поселеннях ця цифра перевищила 2,2 мільйони гривень, у сільській місцевості – 129 тисяч гривень. Середній розмір допомоги, призначеної одній сім’ї при цьому становив майже 84 грн.

Крім того, за інформацією фахівців, понад 12 тисяч сімей в області отримали субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Такий вид допомоги було призначено для 1,5 тисячі сімей у міських поселеннях та майже 11 тисяч у сільській. Середній розмір субсидії цього виду становив майже 821 гривню на одну сім’ю.

У той же час, як зазначають в головному Управлінні статистики, у січні–вересні 2014 року населення області сплатило за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, більше 542 мільйонів гривень що становить 107,2% нарахованих сум.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації