back

Рятувальники надали психологічну допомогу вимушеним переселенцям

25-11-2014 | 08:09

24 листопада у Менському районі психологи Управління ДСНС у Чернігівській області відвідали санаторій «Остреч», де проживає 60 людей, з них 30 дітей, які тимчасово перемістилися з районів проведення антитерористичної операції. З ними проведено групову роботу, під час якої визначено основні проблеми та актуальні питання, що потребують вирішення. Більшість із них, коли покинули рідні домівки, та перебуваючи в умовах вимушеного переселення, пережили значний психоемоційний стрес. Тож, з метою подолання його негативних наслідків, психологи поспілкувалися з людьми, обговорили соціальні питання. У ході цього застосовувались прийоми переключення уваги з негативних переживань на позитивні.

Особлива увага психологів була приділена маленьким переселенцям. Адже саме вони найбільше схильні до соціально-психологічної дезадаптації внаслідок емоційної незрілості. З дітьми проведено заняття із подолання психоемоціонального напруження та нейтралізації страхів. Їм було запропоновано помалювати, бо це — найкращий спосіб вираження емоцій та переживань. У своїх роботах, діти зображували квіти, дерева, сонечко, веселку та своїх батьків. Окрім цього, співробітники Управління ДСНС України у Чернігівській області вручили малечі розмальовки, альбоми, олівці, іграшки і солодкі подарунки.

На згадку про проведений захід, діти презентували рятувальникам свої малюнки. Подібна робота психологів Управління проводиться не вперше. Подібні виїзди до місць тимчасового проживання вимушених переселенців триватимуть далі.



У ДСНС у Чернігівській області