back

Воїни АТО мають відчувати всебічну підтримку

24-11-2014 | 15:09

Країна повинна об’єднати всі зусилля аби війна на сході країни швидше скінчилася. Такої думки учасники круглого столу, організованого ГО «Центр підтримки армії Андрія Дериземлі», що відбувся 24 листопада. До обговорення були запрошені представники місцевого самоврядування, керівники структурних підрозділів ОДА, підприємці, волонтерські організації, учасники АТО та члени їх родин.

Під час засідання підіймалися важливі питання: забезпечення бійців одягом, їжею та військовою технікою; допомога родинам воїнів АТО та участь в цьому громади та відповідних органів влади.

— Те, що відбувалося днями на платформі «Чернігів-Північний» під час відправки 41 батальйону та завантаження техніки, є надзвичайно показовим, — підкреслив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев. — Необхідно ретельно підбирати кадри Збройних сил України. Якщо у спокійних областях така неорганізована робота, то про що ж далі може йти мова?

Також Сергій Болдирев зазначив, що необхідно уже зараз налагоджувати систему видачі посвідчень та присвоєння звання учасника бойових дій. Для цього необхідно створювати місцеві комісії і лише складні випадки залишати на розгляд столичним органам.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Оксана Сердюк зауважила, що облдержадміністрація робить усе можливе для покращення умов перевезення військовослужбовців на місця дислокації та додому. Також, 1-2 рази на тиждень організовується доставка допомоги, зібраної волонтерами, родичами та просто не байдужими. Кошти на це виділяють інвестори.

Та варто зауважити, що «левова частина» допомоги воїнам АТО та їх родинам все ж належить волонтерам.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації