back

Сергій Журман: Вимушеним переселенцям – якісне медичне обслуговування

24-11-2014 | 14:15

У зв’язку з подіями на сході країни до Чернігівської області продовжують прибувати громадяни з тимчасово окупованих територій. А відтак, усі вони потребують соціальної допомоги – у тому числі і медичної.

За період з березня по листопад до лікувально-профілактичних закладів області звернулося 1530 вимушених переселенців – 134 з АР Крим та м. Севастополь, 1396 – з Донецької та Луганської областей. Звертаються до лікарів як з приводу захворювань, так і для проведення медичних оглядів.

У пологових будинках області народилися 26 дітей.

13 хворих потребують лікування за загальнодержавними програмами, 3 – лікування ВІЛ-інфекції, 10 хворих на цукровий діабет отримують інсуліни за рахунок місцевих бюджетів та гуманітарної допомоги.

З метою належного медичного обслуговування та санітарно-епідеміологічної ситуації, в організованих місцях перебування тимчасово переміщених осіб проводиться диспансеризація.

Усім тимчасово переміщеним громадянам медична допомога надається в повному обсязі.

Влада області робить все можливе, щоб жодна людина не залишилася без належної уваги та щоб усі проблеми зі здоров’ям виявлялися і упереджувалися вчасно.

Забезпечення своєчасного та повного надання закладами охорони здоров’я екстреної, невідкладної, амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги постраждалим та біженцям – це не лише професійний, а й наш людський обов’язок, - підкреслює в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.


Прес-служба облдержадміністрації