back

Мінські домовленості треба виконувати не на словах, а на ділі – Президент України

21-11-2014 | 07:56

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності не на словах, а на ділі виконувати Мінські домовленості з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Відповідаючи у Кишиневі на запитання журналістів стосовно можливості нових форматів переговорів з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, Президент України подякував світові, особливо країнам “Великої сімки” та європейським партнерам, за підтримку України. Глава держави наголосив, що форматів може бути багато: це і Нормандський, і Веймарський, і Вишеградський, й інші формати, які дозволяють різним країнам демонструвати солідарність з Україною і допомогти нам в ці складні часи. Але головним, на думку Президента, є “не на словах, а на ділі виконувати Мінські домовленості”.

“Мінські домовленості – це не лише негайне припинення вогню та негайне звільнення заручників, перекриття кордонів для іноземних військ, це ще й політичний діалог, який дозволить провести на території Донбасу вільні вибори у відповідності до українського законодавства”, - наголосив Президент України.

Якщо ж позитивних змін не буде, дія санкцій має бути продовжена, заявив Глава держави.


Прес-служба Президента України