back

Урочистий прийом з нагоди Дня збройних Сил України

03-12-2010 | 12:07

3 грудня, напередодні дев’ятнадцятої річниці створення Збройних Сил України, керівники області та міста урочисто привітали зі святом кращих військовослужбовців, командирів, начальників військових частин, установ Чернігівського гарнізону.

Вітаючи присутніх зі святом, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив, що воно об’єднує багато поколінь воїнів, які захищали нашу землю, відстояли свободу на фронтах Великої Вітчизняної війни, воїнів, які виконали свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані та в інших державах.

«В усі часи боронити рідну землю, благословенний край своїх пращурів вважалося святим обов’язком. Історія нашої держави багата на яскраві приклади героїчної відваги та самопожертви в ім’я свободи рідного народу. На цих прикладах виховано не одне покоління українців. А нині кращі риси захисників Вітчизни переймають ті, хто за покликом серця обрав нелегку долю військовослужбовця.

Питання зміцнення Збройних Сил постійно перебувають в центрі уваги Глави держави Віктора Федоровича Януковича. Відповідним Указом Президента України від 27 вересня 2010 року визначено завдання щодо піднесення престижу військової служби, сприяння вирішенню соціально-побутових проблем військовослужбовців, продовження усталених традиції шефства над військовими формуваннями», - зазначив Володимир Хоменко.

В області проводиться робота щодо зміцнення шефських зв’язків з військовими підрозділами. Так обласна державна адміністрація здійснює шефство над 169-м навчальним центром Сухопутних військ. Міста і райони області підтримують тісні зв’язки з Першою окремою танковою бригадою, з полком зв’язку, якому 1 серпня наступного року минає 70 років від дня створення. Здійснюється шефство над кораблями Військово-Морських Сил України «Чернігів», «Прилуки», «Бахмач».

На території області дислокується значна кількість з’єднань, військових частин, установ, які плідно співпрацюють з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, що сприяє вирішенню спільних проблем. «Чернігівці вдячні вам за участь у проведенні заходів з відзначення державних свят та видатних подій, вшанування ветеранів та пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність української держави.

Переконаний, що пройде небагато часу — і в нашій державі буде створено сучасну армію, яка відповідатиме міжнародним стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й соціальної захищеності військовослужбовців. Немає сумнівів, що сучасне покоління людей у погонах гідно нестиме складну й відповідальну службу, залишаючись взірцем високого патріотизму, мужності і честі», - підкреслив керівник області та вручив кращим військовослужбовцям Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації.

Зі святом присутніх привітали також перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет та начальник територіального Управління «Північ», начальник Чернігівського гарнізону Анатолій Сиротенко.















Прес-служба олбдержадміністрації